Βιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής και στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα με έπαινο το Μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Management) από το ALBA .

Έχω εργαστεί σε εταιρίες στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και κυρίως στην Επιλογή Στελεχών (Executive Search) – έχοντας ρόλο ενδιάμεσου μεταξύ υποψήφιων εργαζομένων και εργοδοτών. Η εμπειρία αυτή μου προσέφερε πολύ καλή γνώση της αγοράς εργασίας και των απαραίτητων ικανοτήτων και δεξιοτήτων που χρειάζεται ο άνθρωπος προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στον επαγγελματικό χώρο που έχει επιλέξει και να εξελιχθεί προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.

Αρετή Δρακάκη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Επιπρόσθετα, εκπαιδεύτηκα για τέσσερα χρόνια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων κι έλαβα πιστοποιητικό ειδίκευσης στη Συστημική και Οικογενειακή / Ομαδική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Έχω λάβει επιπλέον εκπαιδεύσεις στη Θεραπεία Ζεύγους και σε Διατροφικές Διαταραχές.

Έχω συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε δημότες και κατοίκους της περιοχής.

Από το 2012 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στον Άλιμο, παρέχοντας υπηρεσίες Ατομικής κι Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, Θεραπείας Ζευγαριού και Οικογένειας, Συμβουλευτικής Καριέρας σε ενήλικες και υψηλόβαθμα στελέχη κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Διοργανώνω σεμινάρια Ψυχολογίας και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).